PŘÍRODNÍ MEDICÍNA, ZA STUDENA LISOVANÉ OLEJE

Amarantový olej

Amarantový olej (Laskavec ocasatý, Amaranthus caudatus)

Olej z amarantových semínek představuje vitamínovou směs biologicky aktivních látek. Obsahuje do 77% mastných kyselin, do 8% skvalenu, do 9% fosfolipidů, do 2% fytosteriny, vitamin E, karotenoidy a jiné látky.

Amarantový olej je známý mezi ostatními oleji tím, že obsahuje nejvíce skvalenu.

Skvalen je základní složkou lidské kůže. Je to nejbližší látka pro lidskou buňku podle svého složení, která zachycuje kyslík a dodává ho do tkání a orgánů našeho organismu prostřednictvím vzájemného působení s vodou. Kyslík pomáhá intenzivnějšímu přepracování výživných látek, jejichž nedostatek je příčinou vzniku a rozvoje mnoha onemocnění. Proto specialisté pokládají skvalen jako látku, která působí proti nádorům. Skvalen posiluje imunitu, má unikátní regenerační schopnosti, hojí jak povrchovou tkáň, tak i vnitřní orgány. Amarantový olej obnovuje životní sílu, zlepšuje celkový pocit, omlazuje organismus. Skvalen chrání před radiací tím, že se mění na vitamin D. Poprvé byl skvalen objeven v játrech vzácného hlubokovodního žraloka.

Amarantový olej obsahuje vitamín E, který se nachází ve vzácné tokotrienolové formě, která je mnohem účinnější než běžná forma tokoferolová. Vitamín E normalizuje činnost srdce, množství cholesterolu. Používá se při obezitě, enuréze (porucha schopnosti udržet moč u osob, které by již měly umět močení kontrolovat) u dětí a dospělých.

Amarantový olej má široké spektrum účinků:

  • při kardiovaskulárních onemocněních
  • onemocnění pokožky, nervové soustavy a trávicího traktu
  • odstranění bolesti v kloubech
  • zlepšuje imunitu a odolnost organismu
  • jako prevence a během terapie při onkologických onemocněních
  • zpomaluje rozvoj sklerózy
  • zajišťuje organismu přísun neradioaktivního jódu

Vnější použití:

Olej obsahuje vitamíny A, E, F, které jsou velmi důležité pro krásnou a zdravou pokožku. Proto se v kosmetologii používá jako ochranný, hydratační, změkčující a výživný prostředek. Kromě toho vytváří na pokožce ochrannou antibakteriální vrstvu. Olej je nezaměnitelný při dermatologických problémech (psoriáza, ekzém, dermatitida, vředy, herpes). Hodně často se olej používá na odstranění pooperačních jizev. Olej se velmi rychle vstřebává, proto jej není potřeba s něčím míchat. Co se týče množství biologicky aktivních látek, tak amarantový olej nemá žádnou konkurenci mezi jinými oleji.

Způsob použití: Doporučuje se užívat 1 polévková lžíce 2x denně (ráno a večer) během jídla. Léčebné kúry se doporučují provádět aspoň 1 měsíc a to 2x do roka.