ZA STUDENA LISOVANÉ OLEJE

Olej z meruňkových jader (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jader (Prunus armeniaca)

Složení tohoto cenného oleje je velmi rozmanité. Má vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin (57 %), bílkovin (20 %), cukrů (20 %) a organických kyselin (2 %). Olej obsahuje také vitaminy skupiny B a vitaminy A, E a D. Je bohatý na pektin, enzymy a minerály: vápník, hořčík, železo, draslík, jód, zinek atd. Přípravek má kalorickou hodnotu nejméně 900 kcal na sto gramů.

Meruňkový olej se používá jako prevence avitaminózy, onemocnění ledvin a trávicího traktu, zánětu žaludku a zácpy, onemocnění CNS, kašle různého původu, stresů a onemocnění štítné žlázy. Pro osoby se srdečním onemocněním je tento olej indikován jako produkt obsahující velké množství draslíku, který pomáhá tělu zbavit se přebytečné tekutiny.

Příznivé účinky tohoto přípravku na pokožku jsou všeobecně známé. Vysoká biologická aktivita tohoto oleje pomáhá zpomalovat proces stárnutí, používá se k péči o velmi suchou a ochablou pokožku. Je vhodné je používat k prevenci vrásek, o kterých už nebudete ani vědět. Pokožka olej dokonale vstřebává a rychle a zcela jej asimiluje díky jeho zvláštní vlastnosti pronikat do nejhlubších vrstev kůže. Když má pleť nedostatek živin, olej ji nasytí nezbytnými vitamíny a minerály a ochrání ji před negativními vlivy prostředí. Díky regeneračním vlastnostem je olej z meruňkových jader nepostradatelný při popáleninách a drobných poraněních kůže. Díky ochranným vlastnostem se olej již dlouho úspěšně používá jako opalovací olej.

Tagged , , , , , ,