ZA STUDENA LISOVANÉ OLEJE

Lískový olej (Corylus avellana)

hazelnut

Lískové ořechy jsou považovány za skutečnou pokladnici zdraví prospěšných látek. Olej, který se vyrábí moderní technologií, si dobře zachovává všechny prospěšné vlastnosti ořechů. Tento olej, stejně jako jiný rostlinný olej, samozřejmě nemůže vyléčit všechny nemoci, ale při pravidelném používání slouží jako vynikající preventivní prostředek proti mnoha i velmi závažným onemocněním. Navíc díky jeho použití při léčbě některých onemocnění dosáhnete vynikajících výsledků. Lískový olej se doporučuje zařadit do jídelníčku obézních pacientů.

Obsahuje řadu živin, podporuje hubnutí a upravuje metabolické procesy. Samozřejmě je třeba mít na paměti, že olej je vysoce kalorický produkt, a vzít tuto skutečnost v úvahu při sestavování jídelníčku.

Olej z lískových oříšků je také určen na kožní onemocnění: lupénku, ekzémy, seboreu, vyrážky. Je také prospěšný při nervové podrážděnosti a únavě. Kromě toho může pomoci zvýšit schopnost pracovat jak psychicky, tak fyzicky. Tento přípravek pomáhá vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích a chrání je před zničením kyslíkem. Olej z lískových oříšků zpomaluje stárnutí. Je také nezbytný pro vyvíjející se tělo. Přípravek má protirakovinný účinek. Je vynikajícím preventivním prostředkem proti novotvarům tlustého střeva, dvanáctníku a esovité kličky. Pomůže při léčbě fibrózy prsu. Doporučuje se také diabetikům, protože obsahuje málo sacharidů.

Olej z jader lískových oříšků je vynikajícím antikarcinogenním prostředkem. Dobře čistí organismus a podporuje imunitní systém. Jeho prvky se podílejí na obnově DNA a biosyntéze proteinů. Olej z lískových oříšků se doporučuje kojícím matkám pro zvýšení laktace a zlepšení kvality mléka. Bylo zjištěno, že olej z lískových oříšků zlepšuje činnost srdce a cév. Zlepšuje krevní oběh tím, že upravuje srážlivost a pomáhá zvyšovat hladinu hemoglobinu. Přípravek je zvláště prospěšný pro periferní krevní oběh. Při soustavném užívání snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu. Olej z lískových oříšků se proto používá při prevenci a léčbě hypertenze, anginy pectoris, aterosklerózy, ischemické choroby srdeční, arytmie, křečových žil, anémie, mrtvice a infarktu. Tento produkt účinně detoxikuje, zejména játra. Úspěšně pomáhá při kamenech a stagnaci v žlučníku.

Olej z lískových oříšků chrání před hnilobnými procesy a má anthelmintické účinky, které podporují úplné vyčištění. Tento jedinečný olej pomáhá zlepšit stav pacientů s močovými kameny a má příznivý vliv na reprodukční funkce. Zinek, který se v přípravku nachází, napomáhá produkci pohlavních hormonů a zvyšuje libido a potenci. Úspěšná kombinace vitamínů a minerálů v oleji z lískových oříšků pomáhá posilovat kosti. Olej je vynikající pro prevenci osteochondrózy, osteoporózy a všech druhů kloubních onemocnění. Přípravek je rovněž užitečný pro udržení ostrosti zraku a snížení záchvatové aktivity při epilepsii. Dospívající, sportovci a starší lidé ho potřebují k doplnění rychle vstřebatelných látek, jako jsou aminokyseliny, minerály a vitaminy.

Tagged , , , , , , , , , ,