ZA STUDENA LISOVANÉ OLEJE

Konopný olej

Konopný olej (Cannabis)

Konopný olej je známý již po staletí. Čínští léčitelé jej používali na léčbu různých nemocí. Naopak staří Slované věřili tomu, že koláčky upečené z konopí chrání před nemocemi a zlepšují náladu.

Konopný olej obsahuje velké množství cenný minerálních látek, vitamínů a esenciálních mastných kyselin (fosfor, draslík, zinek, vápník, mangan, železo, síra, vitamíny A, B, B2, B3, B6, C, D, E, antioxidanty, proteiny, karoten, fosfolipidy, fytosteroly).

Konopí obsahuje velké množství antioxidantů, díky nimž zabraňuje vzniku trombózy, snižuje množství cholesterolu a podporuje hubnutí. Díky velkému množství chlorofylu má zelenou barvu. Najdeme v něm také nenasycené mastné kyseliny jako je Omega 3 a také celé množství aminokyselin. Konopný olej obsahuje ideální poměr mastných kyselin Omega 3 a Omega 6 (1:3).

Vnější použití: Olej má příznivý vliv na pokožku při kožních onemocněních (psoriáza, ekzém, dermatitida), při infekcích, špatně se hojících ranách, při vyrážkách nebo hnisavých poraněních. Má vynikající antiseptický a baktericidní účinek. Příznivě ovlivňuje suchou a mastnou pleť, neboť obnovuje jejich ochrannou funkci, normalizuje činnost mazových žláz, zvláčňuje ji a zlepšuje barvu pleti. Pleť je svěží, pevná a pružná.

Vnitřní použití: Doporučuje se používat při onemocnění endokrinního systému. Normalizuje hormonální rovnováhu, snižuje množství cholesterolu, zlepšuje metabolismus a náladu při klimakteriu, anémii a zmírňuje bolest při menstruaci.

Zlepšuje celkový stav při kardiovaskulárním onemocnění, renálním selhání a stařecké skleróze. Doporučuje se při kataru horních cest dýchacích, astmatu, chronické a akutní bronchitidě, rakovině prostaty, pohlavních orgánů a avitaminóze.

2-4 čajové lžičky denně Vám zajistí doporučené množství mastných nenasycených kyselin Omega 3 a Omega 6.